Schoolkeuze VO

Nu zit je in groep 8. Je schoolkeuze is afhankelijk van een aantal zaken. Naast je advies van je leerkracht en je resultaten zoals de cito score moet je zelf ook op jacht gaan naar een een geschikte school. In de maanden vanaf oktober beginnen de meeste scholen met opendagen. Bezoek zoveel mogelijk scholen om te kijken wat voor school bij je past. Je kan ook vaker een school bezoeken of een vervolg afspraak maken.

Wat ook kan helpen is natuurlijk de website bekijken en alle andere social media kanalen van een school. Net als leuke kleren die je uitkiest moet een school ook bij je passen. Ga niet naar een school alleen omdat je vrienden er ook naar toe gaan. Bij het bezoeken van een nieuwe school is het goed om met andere leerlingen en leerkrachten te spreken.

Probeer van te voren vragen te bedenken en stel je zelf eerlijk de vraag “zie ik mezelf hier rondlopen” .

Elke school heeft een eigen karakter en eigenschappen. Zo is het goed om te weten welke profielen een school aanbied en of er genoeg keuze is voor je. daarnaast hebben scholen altijd leuke extra’s zoals buitenschoolse activiteiten en andere faciliteiten. De kantine is ook een goede indicatie, is deze schoon en is er ook aandacht voor gezonde voedsel.

Veel keuzeplezier de aankomende tijd:

kijk met behulp van school op de kaart welke scholen je kunt vinden in je buurt

IKLIK HIER