AD

AD:home

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Ferry Weertman beëindigt zijn loopbaan als zwemmer. De olympisch kampioen open water van 2016 gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière. ,,De cirkel is rond”, aldus de 29-jarige Noord-Hollander.
Posted: December 7, 2021, 5:19 pm
Carlo Boszhard en Irene Moors zouden graag samen een tv-programma op de zondagochtend presenteren. Het presentatieduo heeft het er zelfs al over gehad met RTL-baas Peter van der Vorst, maar nog niets is concreet.
Posted: December 7, 2021, 5:08 pm
De ontwikkelingen rond het coronavirus blijft ook de nationale en internationale sportwereld bezighouden, zeker in aanloop naar de Olympische Spelen in februari. Volg het laatste nieuws via onderstaand liveblog dat gedurende de dag wordt ververst.
Posted: December 7, 2021, 4:58 pm
De Noorse schaker Magnus Carlsen is in Dubai dicht bij titelprolongatie. De 31-jarige Scandinaviër won in de WK-tweekamp tegen de Rus Ian Nepomniatsjtsji ook de negende partij. De stand kwam daarmee op 6-3.
Posted: December 7, 2021, 4:54 pm
Het is alweer tijd voor de laatste speelronde van de groepsfase. Volg alle wedstrijden in ons matchcenter.
Posted: December 7, 2021, 4:53 pm
Kjeld Nuis is de regerend olympisch kampioen op de 1000 en 1500 meter, maar waar de korte afstand wél loopt, wil het op de schaatsmijl nog niet. ,,Ik raak ze wel lekker, alleen in de wedstrijd niet.”
Posted: December 7, 2021, 4:40 pm
Na een ruzie over het niet dragen van een mondkapje heeft een man in de Russische hoofdstad Moskou verschillende mensen doodgeschoten. Volgens burgemeester Sergei Sobyanin zijn hierbij zeker twee doden en vier gewonden gevallen. Drie van hen verkeren in kritieke toestand, meldde locoburgemeester Anastasia Rakova.
Posted: December 7, 2021, 4:39 pm
De Belastingdienst krijgt een boete van 2,75 miljoen euro voor de toeslagenaffaire. Dat meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de privacywaakhond van de overheid. De Belastingdienst heeft volgens de AP ‘jarenlang de (dubbele) nationaliteit van aanvragers van kinderopvangtoeslag op onrechtmatige, discriminerende en daarmee onbehoorlijke wijze verwerkt.’
Posted: December 7, 2021, 4:22 pm
Hossende Vitesse-fans, een instortende tribune en een kloeke container die de val brak. Dát is het verhaal dat we kennen. Maar klopt het ook?
Posted: December 7, 2021, 4:18 pm
In Frankrijk is een van de verdachten van de spraakmakende moord op de Saoedische journalist en regimecriticus Jamal Khashoggi opgepakt. De man werd gearresteerd op een luchthaven bij Parijs toen hij op het punt stond een vliegtuig naar Saoedi-Arabië te nemen.
Posted: December 7, 2021, 4:15 pm
Stephanie Groeneweg was op zoek naar felblauw grind voor het graf van haar overleden zoontje Djenesley. Een week nadat haar verhaal op deze site stond werd ze gevraagd naar de begraafplaats te komen. Daar werd ze door een lezer verrast met blauwe glasstenen. ,,Ik hoop dat Djenesley van boven af kijkt en denkt: mama, je hebt het voor elkaar.’’
Posted: December 7, 2021, 4:15 pm
Het WK is een paar dagen onderweg. Maar voor de Nederlandse handbalsters, die hun wereldtitel verdedigen, begint het toernooi vandaag pas écht, met de wedstrijd tegen Zweden. Om aan de doelstelling - een plaats in de kwartfinale - te voldoen is een goed resultaat noodzakelijk.
Posted: December 7, 2021, 4:07 pm
Een broek is nooit zomaar een aan elkaar genaaide lap stof, zeker niet bij beroemdheden. Modejournalist Josine Droogendijk duikt daarom iedere dinsdag in een walk-in closet om een kledingstijl te ontrafelen. Met deze keer: Maan de Steenwinkel.
Posted: December 7, 2021, 4:01 pm
Sporten, verzamelen of creatief bezig zijn: hobby’s hebben we allemaal. Maar sommige mensen geven daar een stuk meer aan uit dan anderen. Wij vragen iedere week iemand naar diens dure hobby. Deze week: Kim ten Berge (19) gaf het afgelopen jaar meer dan 800 euro uit aan Pokémon.
Posted: December 7, 2021, 4:00 pm
De jeugdspelers van Ajax hebben Ajax 1 het verkeerde voorbeeld gegeven in de Youth League. Ajax Onder 18 verloor na een 2-0-voorsprong met 3-2 van de leeftijdsgenoten van Sporting.
Posted: December 7, 2021, 3:57 pm
Met het onvermijdelijke vertrek van Henk van Stee bij Sparta zijn de problemen nog lang niet opgelost op Het Kasteel. Het is immers maar de vraag of Henk Fraser aanblijft nu zijn bondgenoot is vertrokken. En áls dat zo is, met welke technisch directeur moet hij dan gaan samenwerken? Intussen woedt nog altijd een botsing van stromingen in Spangen. ,,Het wordt nu tijd om alle klokken weer gelijk te zetten.”
Posted: December 7, 2021, 3:51 pm
Door een gevangenisbrand in het Afrikaanse Burundi zijn 38 gevangenen overleden en 69 mensen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Sommige gevangenen claimen dat de politie weigerde de deuren te openen, waardoor er geen mogelijkheid was om te vluchten.
Posted: December 7, 2021, 3:42 pm
Familie en vrienden zijn dolenthousiast, de reacties op sociale media beangstigen soms. Ryan Ramharak (29), trans en non-binair, is zwanger van diens partner David (31). ,,Ik hoop dat de mensen na ons beter worden behandeld.”
Posted: December 7, 2021, 3:30 pm
Nienke Brinkman begon pas tweeënhalf jaar geleden met hardlopen. Nu al is ze de derde Nederlandse vrouw aller tijden op de marathon en mag ze volgend jaar naar de wereldkampioenschappen in Eugene, dankzij haar razendsnelle 2.26.34 zondag in Valencia.
Posted: December 7, 2021, 3:12 pm
Zangeres/rapper S10 gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2022. Haar naam is zojuist bekendgemaakt door AvroTros, die het liedjesfestijn vanuit Nederland organiseert. Cornald Maas laat aan deze site weten dat S10 met een Nederlandstalig nummer mee gaat doen.
Posted: December 7, 2021, 3:04 pm
Discussies, weigering en soms zelfs agressie. Verpleegkundigen in het ziekenhuis in Dordrecht zijn het spuugzat dat veel bezoekers van opgenomen patiënten zich niet houden aan de coronaregel van maximaal één bezoeker per dag. ,,Heb laatst drie keer de beveiliging moeten bellen. We hebben het al druk genoeg in deze tijd.”
Posted: December 7, 2021, 3:00 pm
Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, hoopt dat het seizoen zondag een waardige afsluiting krijgt. Max Verstappen en Lewis Hamilton, die beiden 369,5 punten hebben, zijn in een zenuwslopende strijd verwikkeld, die in Abu Dhabi tot een climax komt.
Posted: December 7, 2021, 2:52 pm
Vliegtuigen vol Max Verstappen-fans reizen donderdag naar de Emiraten om de historische ontknoping van het Formule 1-kampioenschap mee te maken. Abu Dhabi zal oranje kleuren.
Posted: December 7, 2021, 2:48 pm
Het dagelijks aantal nieuwe coronabesmettingen dook dinsdag opeens onder de 20.000. Sowieso werden er de afgelopen week minder mensen positief getest op corona dan de week daarvoor. Ook waren er minder ziekenhuisopnames, minder sterfgevallen en daalde het reproductiegetal (R). Maar de cijfers zijn desondanks nog steeds hoog.
Posted: December 7, 2021, 2:43 pm
In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Samantha (42) zette de jukebox van haar ex op Marktplaats en bleef plakken aan de koper. ‘En nu staat dat onding nog steeds onder mijn trap. Naast de hondenmand.’
Posted: December 7, 2021, 2:01 pm
Petjes van Max, badjassen met het getal 33 achterop en héél veel donkerblauwe Red Bull-polo’s: het vliegt allemaal over de toonbank nu Max Verstappen zich opmaakt voor zijn belangrijkste race ooit. ,,Je moet natuurlijk laten zien dat je voor Max bent.”
Posted: December 7, 2021, 1:57 pm
Tiesj Benoot (27) vertrekt bij Team DSM. Zijn doorlopende contract is, in overleg met beide partijen, verbroken. Zijn nieuwe ploeg wordt, naar alle waarschijnlijkheid, Jumbo-Visma.
Posted: December 7, 2021, 1:50 pm
In onze playlist maken we je wegwijs in het actuele aanbod van on demand-films, series, albums en podcasts. Wat moet je (niet) gezien of geluisterd hebben en waarom? Vandaag het drama True Story.
Posted: December 7, 2021, 1:49 pm
Twee mannen die te zien waren in de veelbesproken video waarop ze in elf minuten van Breda naar Rotterdam reden mogen vijf jaar lang geen motoren meer besturen en moeten hun motorfietsen inleveren.
Posted: December 7, 2021, 1:40 pm
‘De regering verschuilt zich achter adviezen’ en ‘Wat mij betreft komt het Sinterklaasjournaal in aanmerking de Gouden Televizier-Ring’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van dinsdag 7 december verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
Posted: December 7, 2021, 1:30 pm