Over voorlezen en kinderboeken.

  • 10 minuten per dag minimaal voorlezen is wat je moet doen.
  • Bekijk eerst samen de voorkant en achterkant.
  • Vraag dan aan het kind “waar denk je dat het boek over gaat?”
  • Vertel wie de auteur is en wie tekenaar is.

Veel plezier!

Voorleesboek selecteren:

Was ik laatst iets wat te laat in de bibliotheek en dus snel even een stapel verse voorleesboekjes gepakt.
Nu had ik niet de tijd om even de achterkant van elk boekje te lezen dus een paar waren op de gok. Thuis gekomen lees je natuurlijk de achterkantjes “not dus”. Vergeet ik dat dus en zitten we dus in bed een boekje te lezen met een onderwerp waarvan ik dacht oeps dat had ik nou net niet nu willen bespreken. Tja daar sta je dan als moslim papa je kids uit te leggen waarom het kan dat er 2 prinsessen met elkaar trouwen. Welkom to the World.

Wat een goed geschreven boekje was dit trouwens en bij een volgende zoektocht merkte ik dat er veel meer onderwerpen zijn waar je een boekje over kunt vinden. De vele boekjes over scheiden als onderwerp baarde mij toch enige zorgen. voorlopig moet ik nu een boekje vinden over “Hoe hamster naar de hemel ging” of om maar in de kerststemming te blijven “geboorte van een hamster”