Politiek

Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl

Op uitnodiging van voorzitter Tajani van het Europees Parlement houdt minister-president Rutte op woensdag 13 juni in het Europees Parlement in Straatsburg een toespraak over de toekomst van de Europese Unie. Na zijn toespraak gaat de minister-president in debat met de leden van het Europees Parlement.
Posted: June 7, 2018, 2:45 pm
'Zojuist heb ik in het Torentje gesproken met nabestaanden van de MH17 ramp. Dit keer ging het over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het aansprakelijk stellen van Rusland voor zijn aandeel in het neerhalen van vlucht MH17.'
Posted: May 28, 2018, 5:08 pm
Minister-president Rutte en staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat bezoeken woensdag 30 mei 2018 in het kader van de circulaire economie het Edge Olympic gebouw van vastgoedbedrijf EDGE Technologies en Denim City van de Denim Innovatie Campus in Amsterdam. De minister-president en staatssecretaris worden op beide plekken rondgeleid en spreken met bestuurders, ondernemers en medewerkers over de kansen die de circulaire economie biedt.
Posted: May 28, 2018, 12:26 pm
De handelsmissie naar India heeft nu al naar schatting 170 miljoen euro aan contracten opgeleverd tussen Nederlandse en Indiase bedrijven en organisaties. Minister-president Rutte was deze week samen met de ministers Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Schouten (Landbouw), Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Bruins (Medische Zorg en Sport) en zo’n 130 bedrijven en organisaties in het Zuid-Aziatische land. Daarmee was het de grootste Nederlandse handelsmissie ooit naar India.
Posted: May 25, 2018, 2:55 pm
Op 29 mei 2018 komen in Brussel afvaardigingen van de Nederlandse en Belgische regeringen bijeen voor het zogenoemde Thalassaoverleg. Dit overleg heeft als doel de grensoverschrijdende samenwerking verder te versterken en illustreert de hechte band tussen beide landen. Het is de vierde keer dat Nederland en België op deze manier samenkomen. Het Thalassaoverleg dankt zijn naam aan het schip waar het overleg in 2003 voor het eerst plaatsvond.
Posted: May 25, 2018, 2:23 pm
Het Openbaar Ministerie heeft vandaag belangrijk nieuws over het neerhalen van MH17 naar buiten gebracht. Daarmee is dit voor de nabestaanden wederom een moeilijke dag. Het Joint Investigation Team heeft vastgesteld dat de BUK-raket die MH17 heeft neergehaald onderdeel was van het Russische leger, afkomstig uit Koersk. Een belangrijke ontwikkeling en ik heb daarom besloten terug te keren naar Nederland omdat ik morgen zelf de ministerraad wil voorzitten waarin dit besproken zal worden.
Posted: May 24, 2018, 11:56 am
Minister-president Rutte, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag, minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen en minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins reizen tussen 23 en 25 mei naar India voor een werkbezoek en handelsmissie. De handelsmissie - met in totaal 131 bedrijven - staat onder aanvoering van zakelijk missieleider Hans de Boer van VNO-NCW.
Posted: May 22, 2018, 2:16 pm
Preventie door nu te investeren. Mensen kansen bieden. Daardoor kunnen gewelddadige conflicten, armoede, ongelijkheid, klimaatverandering of irreguliere migratie voorkomen of verminderd worden. Dat is een van de belangrijkste thema’s uit de beleidsnota Investeren in perspectief van minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking waarmee de ministerraad vrijdag heeft ingestemd.
Posted: May 18, 2018, 1:05 pm
Minister-president Rutte nam vandaag deel aan de EU-Westelijke Balkan Top in Sofia, Bulgarije. Gisteravond vond er een informele EU-top plaats. Lees hieronder de reactie van de minister-president.
Posted: May 17, 2018, 1:37 pm
Minister-president Rutte heeft met staatssecretaris Knops een werkbezoek gebracht aan de Bovenwindse eilanden. Lees hieronder zijn reactie.
Posted: May 14, 2018, 8:30 pm
Minister-president Rutte brengt op 13 en 14 mei samen met staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een werkbezoek aan Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten. Het werkbezoek staat in het teken van de wederopbouw van de eilanden en herstel van de economie na de verwoestende orkanen Irma en Maria.
Posted: May 2, 2018, 5:34 pm
De Europese commissie heeft vandaag een voorstel gepresenteerd over hoe de Europese begroting, het zogenoemde Meerjarig Financieel Kader er in de periode 2021-2027, uit moet komen te zien.
Posted: May 2, 2018, 1:00 pm
Drs. S.J. (Sierk) Nawijn (51) treedt op 1 mei 2018 aan als directeur bij de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). In deze functie richt hij zich op de woordvoering en advisering van de minister-president en de ministerraad en op de overheidscommunicatie.
Posted: April 26, 2018, 12:32 pm
Minister-president Rutte heeft vanmiddag regeringsleider Chahed van Tunesië ontvangen.
Posted: April 25, 2018, 12:53 pm
Vandaag heeft minister-president Rutte de leden van de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) en de leden van de afdeling klachtbehandeling van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) beëdigd.
Posted: April 25, 2018, 9:35 am
Minister-president Rutte heeft vanavond president Peña Nieto van Mexico ontvangen in het Catshuis. Lees de verklaring van minister-president Rutte na afloop van het gesprek:
Posted: April 24, 2018, 7:10 pm
Minister-president Rutte ontvangt woensdag 25 april de regeringsleider van Tunesië Youssef Chahed voor een werklunch op het Catshuis.  Op de agenda staan onder meer de bilaterale betrekkingen, versterking van de economische ontwikkeling en de democratische transitie in Tunesië, en de gezamenlijke aanpak van irreguliere migratie.
Posted: April 23, 2018, 12:14 pm
In aanloop naar de NAVO-top van 11 en 12 juli heb ik vanmiddag in het Catshuis met secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg gesproken over de uitdagingen waar de NAVO voor staat. Ook minister Blok van Buitenlandse Zaken en minister Bijleveld van Defensie waren daarbij aanwezig.
Posted: April 19, 2018, 1:18 pm
Minister-president Rutte ontvangt donderdag 19 april 2018 secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg voor een werklunch op het Catshuis. De ontmoeting vindt plaats in aanloop naar de NAVO-top van 11 en 12 juli in Brussel.
Posted: April 17, 2018, 10:49 am
De president van Mexico, Enrique Peña Nieto, brengt dinsdag 24 april een officieel bezoek aan Nederland. De president wordt vergezeld door zijn echtgenote, Angélica Rivera de Peña. Het bezoek staat in het teken van het bestendigen en verbreden van de politieke betrekkingen en het vergroten van de economische samenwerking op de terreinen energie & offshore, maritiem, water, agro-food en infrastructuur.
Posted: April 16, 2018, 4:20 pm

 

[otw_is sidebar=otw-sidebar-3]

 

Meer nieuws en feeds van de regering: http://abonneren.rijksoverheid.nl/rss

Geef een reactie