Politiek

Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl

Minister-president Rutte is woensdag 22 november aanwezig bij de presentatie van het boek ‘De ontdekkingsreis van Bob Pinedo - Patiëntendokter en kankerwetenschapper’, geschreven door René Steenhorst. In Dudok in Den Haag neemt de minister-president het eerste exemplaar van het boek in ontvangst.
Posted: November 20, 2017, 2:59 pm
Het geplande bezoek van minister-president Rutte aan bondskanselier Merkel vindt vandaag geen doorgang. Gezocht wordt naar een nieuwe mogelijkheid in de agenda.
Posted: November 20, 2017, 8:00 am
Minister-president Rutte brengt maandag 20 november 2017 een bezoek aan Bondskanselier Merkel. Tijdens een werklunch in Berlijn spreken de minister-president en de Bondskanselier onder andere over de Leaders agenda. De agenda, opgesteld door voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk, dient als leidraad voor besprekingen over de toekomst van de Europese Samenwerking.
Posted: November 16, 2017, 2:49 pm
Minister-president Rutte neemt op vrijdag 17 november deel aan de informele Sociale Top voor eerlijke banen en groei in Göteborg, georganiseerd door de Zweedse regering en de Europese Commissie. Op de top spreken Europese regeringsleiders, vertegenwoordigers van de sociale partners en vertegenwoordigers van de Europese instellingen over sociale zaken en werkgelegenheid.
Posted: November 14, 2017, 3:41 pm
Minister-president Rutte houdt maandag 30 oktober 2017 een toespraak tijdens de openingsceremonie van de Amsterdam International Water Week in de RAI in Amsterdam. In zijn toespraak gaat de minister-president onder meer in op het belang van wereldwijde samenwerking en kennisdeling op het gebied van water en op de bijdrage die Nederland daaraan levert.
Posted: October 30, 2017, 10:08 am
Mededeling van het Kabinet van de Koning:
Posted: October 26, 2017, 10:27 am
Het kabinet-Rutte III is op Paleis Noordeinde beëdigd. Het nieuwe kabinet bestaat uit 16 ministers en 8 staatssecretarissen.
Posted: October 26, 2017, 10:00 am
Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte ontvangen woensdagmiddag 25 oktober 2017 het Nederlands team vrouwenvoetbal.
Posted: October 23, 2017, 2:05 pm
In verband met de herdenking van het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft minister-president Rutte een vlaginstructie vastgesteld.
Posted: October 12, 2017, 11:35 am
In verband met het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft minister-president Rutte een vlaginstructie vastgesteld.
Posted: October 6, 2017, 8:26 am
'We wisten dat het ging gebeuren, maar toch komt het overlijden van Eberhard van der Laan bij veel mensen hard binnen. Ook bij mij. Dit is heel verdrietig nieuws. Eberhard was vóór alles Amsterdammer onder de Amsterdammers. Hij was ook een bestuurder die mensen opzocht en echt contact maakte door zijn directheid en openheid. Je wist altijd wat je aan hem had, en dat maakte hem geliefd bij iedereen. Amsterdam huilt om zijn lieve burgemeester en heel Nederland rouwt mee. Vandaag gaan de vlaggen halfstok. Eberhard van der Laan zal gemist worden. Ik heb zijn vrouw Femke en zijn kinderen heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd', aldus de minister-president.
Posted: October 6, 2017, 7:42 am
De minister van Defensie, J.A. Hennis-Plasschaert, heeft Koning Willem-Alexander verzocht haar ontslag te verlenen als minister van Defensie. De Koning heeft dit ontslag, op de voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk bewezen.
Posted: October 4, 2017, 11:05 am
De minister-president neemt op vrijdag 29 september deel aan de Digitale Top in Tallinn die wordt georganiseerd door het Ests voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Op de Digitale Top wordt gesproken over de lange termijn effecten van de 'digitale revolutie' in Europa. Daarbij staat de vraag centraal welke kansen en risico's digitalisering van onze samenleving met zich meebrengt voor de overheid, de economie en de maatschappij. De bijeenkomst is met name gericht op het uitwisselen van ervaringen tussen lidstaten.
Posted: September 26, 2017, 11:45 am
Minister-president Rutte ontvangt woensdag 27 september 2017 minister-president Kučinskis van Letland voor een werklunch op het ministerie van Algemene Zaken.
Posted: September 26, 2017, 8:25 am
Minister-president Rutte is zaterdagochtend 23 september 2017 aanwezig bij de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in de Laurenskerk in Rotterdam.
Posted: September 21, 2017, 4:08 pm
De Haagse vervoersmaatschappij HTM treft vanochtend de laatste voorbereidingen voor een veilige doorgang voor de Glazen Koets later vandaag. Een zogeheten breeuwploeg legt tussen half 10 en 11 uur speciale touwen in de tramrails. Hierdoor kunnen de rijtuigen en de paarden gemakkelijker over de rails in de Haagse binnenstad rijden.
Posted: September 19, 2017, 7:30 am
Vandaag is het Prinsjesdag. Lees alles over de Miljoenennota, de Glazen Koets en de Troonrede in het onderwerp Prinsjesdag.
Posted: September 19, 2017, 7:00 am
Op het strand van Scheveningen hebben militairen maandagochtend de jaarlijkse strandoefening gehouden. Voor het Kurhaus oefenden de leden van de Cavalerie Ere-Escorte met hun paarden die dinsdag meelopen in de koninklijke rijtour.
Posted: September 18, 2017, 12:00 pm
Minister-president Rutte neemt van 19 tot en met 21 september deel aan de opening van de 72e Algemene Vergadering van de VN (AVVN) in New York, minister Koenders van Buitenlandse Zaken van 17 tot en met 23 september en minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 17 tot en met 22 september.
Posted: September 13, 2017, 4:10 pm
Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte ontvangen dinsdag 26 september de heer Armin Laschet, minister-president van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen voor een kennismakingsbezoek.
Posted: September 13, 2017, 1:22 pm

 

 

Meer nieuws en feeds van de regering: http://abonneren.rijksoverheid.nl/rss