BNR Nieuws berichten

BNR maakt altijd wel coole programma’s .
Dus even een shortcut naar BNR.

bnr - Home

BNR.nl

DGA's die meer dan 5 ton bij hun eigen BV lenen worden daar zwaarder over belast. MKB-Nederland is er niet over te spreken, voorzitter Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland is woest. 'Wat mij ook enorm stoort is dat het niet in de stukken stond, ik werd er echt door overvallen'.
Posted: September 20, 2018, 6:46 am
Vrouwen spreken vaker af met familie en vrienden dan mannen. Wat we allemaal allang wisten blijkt nu ook uit cijfers van het CBS. Dat heeft alles te maken met onze evolutie, zegt Rik Roelfzema, cultureel antropoloog en docent psychologie aan de Hogeschool Inholland.
Posted: September 20, 2018, 6:07 am
Een klap voor president Trump. Jack Ma, de baas van Alibaba, gaat toch geen 1 miljoen nieuwe banen creëren in de VS. Een belofte die hij vóór de inauguratie van Trump deed. Ma is niet te spreken over de handelsoorlog die de Amerikaanse regering is gestart. 'De belofte was gebaseerd op een vriendelijk partnership tussen de VS en China, en rationele handelsrelaties. Dat uitgangspunt bestaat vandaag niet meer, dus onze belofte kan niet worden nagekomen', aldus Ma.
Posted: September 20, 2018, 5:35 am
Nederland moet de digitale koploper van Europa worden, de plannen van het Kabinet staan daar echter haaks op. Dat vindt het DINL, de stichting Digitale Infrastructuur Nederland. 'Wie A zegt, moet ook B zeggen' zegt directeur Michiel Steltman.
Posted: September 20, 2018, 5:18 am
De handel van beursbedrijf Tilray werd maar liefst vijf keer stilgelegd. Van bijna 100 procent winst naar niks, om uiteindelijk 38 procent in de plus te sluiten. Beleggers doken massaal op het aandeel en dat zorgde er uiteindelijk voor dat de beurswaarde ligt op 20 miljard dollar. Daarmee is het een bedrijf als American Airlines in waarde voorbij. Analist Stan Westerterp zei eerder al op BNR dat het begint te lijken op een tulpenmanie. Het product, daar gelooft hij wel in. Alleen de concurrentie is enorm hoog. 'Het is een product waar geen patent op zit. Dat betekent dat de toetreding tot de markt heel makkelijk is en dan zie je dat de winstmarges heel laag zijn.'
Posted: September 20, 2018, 4:34 am
'Een goede toon, een inhoudelijk debat'. Roderik van Grieken van het Nederlands Debatinstituut is over het algemeen tevreden. 'Er werden inhoudelijke voorstellen gedaan.' Uitzondering: de pijnlijke persoonlijke aanval richting Pechtold.
Posted: September 19, 2018, 5:47 pm
Fractievoorzitter van de VVD Klaas Dijkhoff wordt boos op Alexander Pechtold nadat zowel vriend als vijand gehakt maakt van zijn plannen om locatie te koppelen aan strafmaat. Een coalitie die zichzelf aanvalt, bizar.
Posted: September 19, 2018, 4:58 pm
BNR.nl
Posted: September 19, 2018, 4:13 pm
Een prachtige plant, maar je komt er nooit meer vanaf. De Japanse Duizendknoop, ooit in de 19e eeuw in Nederland ingevoerd als sierplant, geldt nu als een onuitroeibare invasieve exoot. Gelderland neemt onconventionele maatregelen. Theo Portegijs, directeur van aannemer Natuur en Ruimte, legt uit.
Posted: September 19, 2018, 3:35 pm
De Tweede Kamer debatteert de hele dag over de miljoenennota, op deze eerste dag van de Algemene Beschouwingen. En het gaat er meteen pittig aan toe. Zo botste de VVD snoeihard met de eigen coalitiegenoten, met zijn voorstel om strenger te straffen in achterstandswijken; CDA, D66 en ChristenUnie namen daar in felle woorden afstand van.
Posted: September 19, 2018, 2:27 pm
Vrouwen moeten meer gaan werken, maar dan moeten ze daartoe wél in de gelegenheid gesteld worden. Bijvoorbeeld door een betere kinderopvang, of doordat meer mannen zorgtaken op zich nemen. Zegt ING-hoofdeconoom Marieke Blom in gesprek met verslaggever Harmen van der Veen.
Posted: September 19, 2018, 2:03 pm
'Een realistische vacature is belangrijk - zo wordt de match beter'. Bedrijven buitelen over elkaar heen met douceurtjes en extraatjes om maar personeel binnen te slepen. En dat leidt af van de inhoud van het werk en vergroot de kans op een vaak dure mismatch.
Posted: September 19, 2018, 12:46 pm
Matig tevreden, het had beter gekund, voor veel ondernemers zitten er slechte dingen in. De kersverse voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof is niet onverdeeld gelukkig met wat Prinsjesdag gebracht heeft. Er is werk aan de winkel.
Posted: September 19, 2018, 11:08 am
Zowel linkse als rechtse partijen hebben scherpe kritiek op de PVV omdat die partij de islam wil verbieden. Geert Wilders greep de Algemene Beschouwingen aan om te pleiten voor een verbod van islamitische scholen en moskeeën en het weren van boerka en hoofddoek uit de openbare ruimte.
Posted: September 19, 2018, 10:34 am
De topman van Danske Bank stapt op naar aanleiding van een witwasschandaal bij een onderdeel in Estland dat zeer omvangrijk blijkt. Naast het vertrek van de CEO en het melden van een winstwaarschuwing, maakte de Deense financial ook meer bekend over de witwaspraktijken. In totaal zijn 10.000 klanten, samen goed voor 7,5 miljoen betalingen, aangemerkt als verdacht. Het zou gaan om een totaal van maar liefst 200 miljard euro. Ook zou het eigen personeel een rol hebben gespeeld: ze zouden samengespannen of zelfs samengewerkt hebben met de criminelen.
Posted: September 19, 2018, 8:31 am
Migranten trekken de Brennerpas over. Niet om naar het noorden te gaan, maar om in Italië te komen. In Duitsland en andere Noord-Europese landen maken politici zich druk over migranten die vanuit Italië doorreizen naar hun landen, terwijl steeds meer migranten de andere kant op gaan: Italië krijgt steeds vaker te maken met migranten die vanuit het noorden komen.
Posted: September 19, 2018, 6:51 am
Van bedrijven als Shell en Unilever gaat een enorme uitstraling uit voor het Rotterdamse vestigingsklimaat. En dat straalt ook af op de 'gewone Rotterdammer', zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb tegen verslaggever Harmen van der Veen. 'Of dat 2 miljard euro waard is, is een debat dat in Den Haag moet plaatsvinden.'
Posted: September 19, 2018, 6:47 am
BNR.nl
Posted: September 19, 2018, 5:58 am
Nederlanders zijn koploper in Europa als het gaat om online boodschappen doen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook al hebben we op bijna iedere straathoek een supermarkt, bijna 30 procent van de Nederlanders bestelde de boodschappen vorig jaar online. Al loopt het online aankopen van levensmiddelen in Nederland met 4 procent nog behoorlijk achter op het Verenigd Koninkrijk, waar al 10 procent van de levensmiddelen online wordt aangeschaft, zegt Kitty Koelemeijer, hoogleraar marketing en retailing bij Nyenrode Universiteit.
Posted: September 19, 2018, 5:46 am
De premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen stijgen fors. Mensen claimen steeds vaker smartengeld na bijvoorbeeld een ongeval en dat is terug te zien in de premies. Een claimcultuur als in de Verenigde Staten is nog geen sprake, zegt Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars, maar het wordt wel steeds gewoner om in geval van een schade te kijken of het verhaald kan worden op een ander. 'Als dat kan dan is dat natuurlijk eenieders goed recht, maar het moet wel betaald worden en dat doen we dan met zijn allen.'
Posted: September 19, 2018, 5:08 am