BNR Nieuws berichten

BNR maakt altijd wel coole programma’s .
Dus even een shortcut naar BNR.

bnr - Home

BNR.nl

Overnames zijn een deel van het spel op de beurs. De overheid moet zich er daarom niet mee bemoeien als buitenlandse bedrijven Nederlandse telecombedrijven willen overnemen, zegt Errol Keyner van de VEB.
Posted: April 19, 2018, 4:51 pm
Europa scherpt de toelatingsregels voor nieuwe auto's aan. Op die manier moet een nieuw Volkswagen-sjoemelschandaal worden voorkomen.
Posted: April 19, 2018, 4:13 pm
Nederland heeft terecht een tik op de vingers gekregen van NAVO-baas Stoltenberg, zegt VVD-Eerste Kamerlid Frank van Kappen.
Posted: April 19, 2018, 3:03 pm
Martijn Wismeijer, onze gast van deze week, is naar eigen zeggen de tweede bitcoiner (met een btc-node) van Nederland. Wie was de eerste, in 2010? Meld je!
Posted: April 19, 2018, 2:52 pm
Den Haag heeft een probleem dat zelfs aan het Binnenhof niet iedereen begrijpt. De discussie is nog vloeibaar, zegt de ene, 'het gaat stap voor stap, zegt de ander. Het zijn Haagse codewoorden voor we zijn het vreselijk met elkaar oneens en we hebben nog geen idee hoe we er uit gaan komen. Den Haag is in de ban van een van de meest obscure financiële problemen die je je kan voorstellen: stoppen we de opbrengst van de gaswinning in het kader of in het saldo.
Posted: April 19, 2018, 2:38 pm
Zakendoen in Europa gaat op zoek naar de 'secret places' voor ondernemers in Europa. Samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) brengen we al deze hotspots letterlijk in kaart. Vandaag: groente en fruit in het Griekse Thessaloniki.
Posted: April 19, 2018, 12:36 pm
De energietransitie levert tienduizenden banen op. Maar als er niet tijdig wordt ingegrepen, worden deze vacatures niet ingevuld en loopt de transitie vertraging op, schrijft de SER.
Posted: April 19, 2018, 8:03 am
Richard van der Laken is oprichter van ontwerpbureau Designpolitie. Met zijn jaarlijkse conferentie probeert hij via design invloed uit te oefenen op maatschappelijke themas.
Posted: April 19, 2018, 6:53 am
Aan acquisitie doet José Woldring niet meer: met sterren als David Guetta en Martin Garrix in haar portfolio komen nieuwe cliënten wel naar haar toe. Toonaangevend muziekblad Billboard noemt haar een van de Power Players van de dance-industrie: de CEO van The Media Nanny schuift aan in BNR Zakendoen.
Posted: April 19, 2018, 6:36 am
Voor zijn project The Things Network organiseerde Wienke Giezeman in 2015 een collecte op Kickstarter: er moesten betaalbare gateways komen waarmee mensen konden bijdragen aan het goedkope openbare netwerk voor Internet of Things. Het bij elkaar brengen van het geld bleek het makkelijkste van deze onderneming.
Posted: April 18, 2018, 5:36 pm
Lodewijk Asscher heeft spijt van één van de belangrijkste besluiten van het vorige kabinet: het versnellen van de verhoging van de AOW-leeftijd. Maar hij heeft een plan waarmee hij zijn fout wil herstellen. Politiek verslaggever Laurens Boven sprak met hem.
Posted: April 18, 2018, 5:06 pm
Vandaag kun je alles vragen over de wereld van privédetectives.
Posted: April 18, 2018, 1:02 pm
Waarin het Bas en Carlo eindelijk lukt gestructureerd een uitzending op te tuigen, SUV's voor oude mensen zijn, de Dong Feng YangLingChungFirepowermulticracker IX5 wordt besproken en Breda de leukste stad van Nederland kan worden.
Posted: April 18, 2018, 12:29 pm
De IMF World Economic Outlook, de halfjaarlijkse doorlichting van de mondiale economie, was weer weinig verrassend. Kees de Kort zag er niks nieuws in: 'Het IMF zette alles weer keurig op een rij.'
Posted: April 18, 2018, 9:59 am
Het aantal studenten in het middelbaar beroepsonderwijs daalt. De scholen zullen naar schatting in de komende tien jaar ruim 60.000 studenten minder opleiden, een daling van ruim 10%. Daarom is het niet te voorkomen dat MBO-instellingen moeten fuseren. Dat zegt voorzitter Ton Heerts van onderwijskoepel MBO Raad in een interview met het FD. Ilse Zeemeijer sprak met hem.
Posted: April 18, 2018, 9:42 am
Het doorverkopen van tips van Meld Misdaad Anoniem noemt CDA-Kamerlid Chris van Dam 'uitermate ongemakkelijk'.
Posted: April 18, 2018, 9:01 am
GroenLeven in Heerenveen is een van de snelst groeiende ondernemingen van het land. Dit jaar wil oprichter Sytse Bouwer zonder overheidsgeld een zonnepark gaan bouwen.
Posted: April 18, 2018, 6:41 am
Skyhigh TV, de producent van tv-programmas zoals De Slimste Mens, is sinds kort in buitenlandse handen. Topman Marc Dik is te gast om te vertellen wat dit voor het productiehuis betekent.
Posted: April 18, 2018, 6:30 am
Onderzoekers van de OPCW zijn de Syrische stad Douma ingetrokken, meldt de Syrische staatstelevisie. Ze willen onderzoeken of er op 7 april inderdaad een gifgasaanval is geweest op de stad.
Posted: April 17, 2018, 1:59 pm
Je beste vrienden als collega's. Klinkt misschien heel gezellig, maar het kan ook knap lastig zijn om met je vrienden samen te werken. Hoe je dat dan wel succesvol doet, en hoe je problemen voorkomt, dat zoekt Rens voor je uit.
Posted: April 17, 2018, 4:00 am